Venues

aarstiderne4

Venues Bliver brugt til afvikling af kulturelle og sportslige events som Justin Bieber koncert, EM i Håndbold, ride stævner, kongresser mm.

Voxhall som er et venue/spillested i Århus har eksisteret siden 1999 og er blevet et anerkendt spillested, for såvel nye ”ukendte” kunstnere til anerkendte kunstnere.
Voxhall samarbejder med lokale, samt nationale kræfter til at præsentere nye kunstnere.

Jyske Bank Boxen er en af de mest velkendte spillesteder i Danmark, og er en nyere tilbygning til MCH (messecenter Herning) Jyske Bank Boxen er en multifleksibel hal med en tilskuerkapacitet på 15.000. De har både fokus på sport, Koncerter, Shows og Events, de har huset koncerter og begivenheder som Lady Gaga, Prince, Rihanna mm.

Telia Parken som er Danmarks national stadion, har ligget på kortet siden 1911, og har huset mange fodboldkampe heriblandt er det også FC Københavns hjemmebane. Telia parken med en tilskuer kapacitet på 38065 og 500000 antal gæster årligt og 24 årlige arrangementer, blevet en af de mest førende Venues i hele Danmark, her har de også huset koncerter som Lady Gaga, Madonna og snart Coldplay.

Dog er der en kæmpe udfordring for at få Venues til at holde sammen økonomisk men også indholdsmæssigt. Det handler om beliggenhed, og hvordan man som vidt muligt kan holde sig på den kreative tavle.
Ian Nutall er en af verdens mest erfaren arrangør af støre Venues og afholder tit konferencer hvor topfolk der er ledere af en Venue kommer og får skabt ny viden og kan danne personlige netværk, til gavn er deres egne venues, så de fremover kan styrke deres Venues. Han lære folk hvordan man bliver ved med at beholde arenaerne og tænke i kreative baner. Udover det har pladeselskaber åbnet øjnene op for Venues, og er nu selv begyndt at booke deres egne artister ud til forskellige events og arrangementer. Venues i Danmark har derfor godt af at kunne markedsføre sig selv på markedet, og skabe partnerselskaber med et pladeselskaber, så deres omsætning også kan blive højere.

anslag (1.998)

litteraturliste:

http://fondenvoxhall.dk/fonden/historie/

http://www.parken.dk/pse_arsrapport_2015

http://apps.infomedia.dk/Ms3E/ShowArticle.aspx?outputFormat=Full&Duid=e59cac2e

http://www.idan.dk/nyhedsoversigt/nyheder/2010/835nordicvenueforumintro/

http://www.teliaparken.dk/index.php

http://www.bt.dk/haandbold/haandbold-em-heldet-med-danmark

file:///C:/Users/Sine%20Asvig%20Hansen/Downloads/aarsrapport2014.pdf

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s