CSR og Bæredygtighed

baeredygtighed4_tema

Corporate social responsibility og bæredygtighed viser virksomhedens evne til at agere i samfundet og hvordan de økonomisk og miljømæssig klare sig i de forskellige forretningsområder og events, virksomheden vil lave.

Heriblandt har festivaller begyndt at tænke meget på miljøet, og fundet ud af at give gæsterne en indblik ind i miljøet og lære dem hvordan man passer på miljøet, og hvad de vil gøre. Her er de blevet god til at sortere affald på pladsen, bestille bæredygtig træ eller at få madspildet ned, teknisk set alt som kan forbindes til miljø- og klimavenlige initiativer.

Northside i Århus har i samarbejde med Worldperfect ;som er en bæredygtig rådgivningsvirksomhed som tilbyder rådgivning om bæredygtig grøn omstilling af en virksomhed; indgået en samtale omkring bæredygtighed. Gæsterne har derefter svaret på et spørgeskema som viser at de forbinder festivallen med bæredygtighed.
Roskildefestival var nogen af de første til at sætte fokus på bæredygtighed. Eksempelvis har Roskilde festival fundet på den idé at man selv kan træde på pedaler på en kondicykel, så man kan få opladet sin mobil, og bo i grønne lejre samt købe mad hos bæredygtighedszoner.

Skanderborg festival, også kaldt Smukfest er den første danske festival der bruger miljøvenlige hydrogendrevne generatorer, som energiforsyning. De levere bæredygtig, mobil strøm til badean(d)stalten både i strøm og lys. Affaldssystemet Rebox bliver udviklet til store events, som fx også Smukfest. Her går de meget op i at se affald som en ressource med værdi. Rebox gør det nemt at sortere affald på festivals pladsen. Rebox tager ud på worldtours for at ændre folks syn på affald.

Andre projekter rundt omkring i DK sætter også fokus på CSR og bæredygtighed, som eventet ultrabæredygtig pauserum, som er lavet i samarbejde med Randers Kommune, Foreningen skjulte steder i Århus og AOF Randers/Djursland og mimers brøn, her sætter de også fokus på grøn energi.

anslag ( 1.963)

litteraturliste:

  1. http://www.foodculture.dk/samfund-og-forbrug/samfund/2016/musikfestivaler-er-blevet-en-rampe-for-baeredygtighed#.Vw5ZHqSLTIU
  2. http://www.bredenoord.com/k/da/n94/news/view/12135/9882/danmarks-smukkeste-festival-med-b-redygtig-energi-til-badeandstalt.html
  3. http://worldperfect.dk/cases/
  4. http://skanderborg.lokalavisen.dk/affald-traekker-minister-til-smukfest-/20140807/artikler/140809631/1395
  5. http://www.aarhus2017.dk/da/nyheder/skjulte-steder-aabner-ultrabaeredygtigt-pauserum-i-randers/3693/
  6. http://www.rebox-event.dk/#rebox
  7. http://2015.northside.dk/wp-content/uploads/2016/01/NS15_B%C3%86REDYGTIGHEDSRAPPORT.pdf
  8. http://www.roskildenyt.dk/2015/04/ny-strategi-skal-goere-roskilde-festival-endnu-mere-baeredygtig/
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s